divendres, 4 de setembre del 2009

Una Qüestió d’espai ?

El Mundo, El periódico, La Vanguardia, ABC, La Voz de Galicia, El Heraldo de Aragon, L'Avui, aquests son sols alguns dels diaris que (val a dir mirats per la web) parlen d'Arenys de Munt (sols cal que aneu a Google, feu click a "Noticies" i poseu "Arenys de Munt"), es impressionant.

Ja vaig posar-vos per escrit en el seu dia que el dia 13 de setembre seria recordat i sembla ser que no vaig equivocar-me massa. El cert es que el tema de la "consulta" està generant molt d’enrenou (crec que bàsicament es el que es pretenia) però potser massa??? i es que n’estic segur (per comentaris de gent directament vinculada amb la organització) que ni ells es pensaven que hi hagués tanta moguda. Un dels objectius que es pretenia amb la consulta era crear debat i que sen parles, però crec que ningú es pensava que fins hi tot el govern s’hi impliques directament.

Però al que anàvem amb el títol del dia.. "Qüestió d’espai"

Segons multitud de comentaris, lectures, etc... sembla ser que vindran un munt de falangistes (ha arribat a sentir fins a 2000), clar que ho dubto, però imaginem que en venen 500.

També diuen que vindran un munt d’alcaldes d’altres poblacions, gent d’entitats afins com "Dret a decidir, deumil.cat, etc..", polítics, personalitats, simpatitzants també volen venir.. sumem uns 500 més..

Òbviament donat l’enrenou, mediàticament serà impressionant, entre periodistes, càmeres, etc... anem a sumar-ne 100

També hi haurà un munt de curiosos que tipus "dominguero" passaran pel poble per veure la moguda (100 més)

Maulets.. aquests si seran una bona colla, ja han anunciat una concentració de suport i en contra la falange.. (500??? podria ser)

També el departament d’interior ha anunciat una bona mobilització de Mossos per evitar aldarulls (diuen entre 200-400 mossos.. ) quedem-nos al mig.. 300

Possiblement em deixo algun col·lectiu i òbviament les dades seran incorrectes, doncs això es purament una "especulació" però dona la xifra de (2000 persones) a part de la fira d’artesans i altres coses pròpies del poble.

En resum, hi cabrem al poble??? jajajajaja... imagineu-vos tota aquesta gent al poble... ja poden plantejar-se de tancar la riera al transit rodat, habilitar zona d’aparcament (pavelló, riera i penya, zona industrial, etc...) a més, podem sumar-hi el fet de que mig poble està en obres. Vaja que jo el que veig es que hi haurà un CAOS, en majúscules, que no s’hi aclararà ni deu.. i no vull pensar si en qualsevol cas hi ha ball de bastons.. aleshores.. tots “desperdigats” pel poble (ric jo de la nit de naps).

En el cas més dramàtic (espero no veure-ho amb els meus ulls), si hi ha ball de bastons, ja caldrà que ens posem a raser, deixar que els incívics s’esbatussin i nosaltres quedar-nos al marge.

En cas contrari (es el que desitjo de tot cor), serà una jornada festiva, mediàtica i divertida, on podrem veure els carrers plens i la gent comentant a tort i a dret la jugada. Esperem sigui així.

I dit això, no puc deixar de "sorprendrem" al veure i sentir reiteradament pels mitjans de comunicació a la gent del nostre poble.

Per un costat tenim el Sr. Jimenez, regidor de la CUP, que surt anomenat a tots els medis com a impulsor i fins hi tot ahir vaig veure’l pel canal 3-24 !!! també tenim un batlle, que val a dir, estic content del suport i tot el que està anunciant que farà per la consulta, però que sembla ser que te cert esperit de “triunfito” doncs dit amb poques paraules "cullo quin fart de xupar càmera que es fa". .jajajaja.. però ho trobo del tot nrmal, fins hi tot, diria que vaig veure el Sr. Molons preparant butlletes???? m’ho va semblar.. però va ser molt i molt ràpid..

Be, sigui com sigui, el que si es cert es que si fa un parell de mesos, hi havia gent que no sabia de nosaltres tret per aquelles endèmiques rierades que sortien per la TV i evidentment no sabien ni situar-nos en el mapa, ara es cert que som molt coneguts i que, qui més qui menys, li sona Arenys de Munt.

Qui sap, si les consultes prosperen i acabem amb una independència de resultes d’això, potser la riera es convertirà en un lloc de peregrinatge, Sant Martí en patró de Catalunya, les cireres d’en Roca en element gastronòmic estatal i fins hi tot la nit de naps com a festa consagrada !!!! juas, juas, juas... !!! (potser fins hi tot, als pobles existiran les places anomenades "13 de setembre" !!!!)

El que si es cert es que molta gent a qui li dic que soc d’Arenys de Munt, em comenta com que som com aquell petit reducte Gal dels llibres d’Asterix.. jajaja, ara sols ens falta la poció màgica i som-hi. (qui sap, algú ha provat amb el licor de cireres d’en roca ? )

Bé, dites aquestes quatre paraules, sols una última cosa, i torno a repetir-ho..

Una crida al seny, al respecte i al civisme !! Porteu-vos bé, el fantasmet us vigila !!!

El Fantasmet