dimarts, 3 de novembre del 2009

Alegria es Festa Major... !!!

Com passa el temps, semblava ahir quan hom escrivia una crítica sobre la festa major i ja hi tornem a ser, això si amb un "estiuet de Sant Martí" un xic avançat, doncs per estar a primers de novembre, deu n’hi do la calor que fa.

Ja fa un dies que es veuen pel poble bolets, i es que des de les últimes pluges ja comencen a proliferar, he vist cistells de rossinyols, rovellons i lleteroles, no està gens malament, realment son exquisits i que com sempre pels voltants de la festa major es quan mes n’hi han !!!

Altres coses que també podrem començar a veure son les fabuloses pomes del ciri !!! si, si, aquestes que es fan servir bàsicament per fer el típic "relleno" de Sant Martí, boníssimes pomes farcides d’una massa feta principalment amb carn trinxada, melindros, llar, xocolata, licor i d’altres ingredients que cadascú guarda amb cert recel per tal de fer-les incomparables i entranyables. Com cada any es farà la ja típica mostra a la plaça Catalunya on per un mòdic preu, podreu gaudir de les pomes i d’un record (normalment un platet). Clar que jo per part meva us animaria a provar-les de fer. Si no sabeu com fer-ho també s’organitza un taller per saber com es fan i també el dia de la mostra acostumen a haver-hi receptes per que les vulgui.

Altres coses que es faran aquests dies es la entrega de la capa de Sant Martí, un honor al que pocs hi poden accedir, sembla tant mateix la entrega de la creu de Sant Jordi a nivell municipal (esperem no s’entregui a cap "millet" del poble), així mateix jo també entregaria la capa de la "invisibilitat" (extret de la pel·lícula de Harry Potter) a veure si ens traiem del mig algun que altre indesitjable del poble (sobren els noms....)

També tindrem la dansa d'Arenys de Munt (a l’igual de per St. Joan, podeu llegir el bloc de Juny), però aquest cop si, AMB LES ESPOLSADES i es que així com per sant Joan es fa una versió més light de la dansa, per la festa major toca la bona, amb tots els seus passos per complicats que siguin, pot semblar una dansa avorrida o massa folklòrica, però realment es una tradició molt bonica que val la pena anar conservant, doncs es un símbol d’identitat únic. Us engresco a tots el que pugueu que feu el taller per aprendre a ballar-la i que la poseu en pràctica el dia del ball. !!!

Així mateix, sembla ser que aquest any tindrem alguna cosa més de diversió, i es que el dia 7 (el proper dissabte) es fa una fira medieval a la plaça de l’església, voldria felicitar al consistori per fer-la, però es que he vist que està organitzat per l’alquímia, aleshores, no se si s’escau o no, en tot cas, si ho ha fet el consistori bé, i si ho ha fet una entitat privada no queda més remei que senzillament donar-li les gràcies efusivament !!!

Dit això òbviament també ens trobarem l’ofici solemne, diferents actes institucionals, orquestres, nit jove, etc... però malauradament encara no m’ha arribat el programa de la festa major a les meves mans. Tant punt m’arribi us faig els pertinents comentaris, i si no... doncs MOLT BONA FESTA MAJOR A TOTHOM !!!

Per cert, us faig saber que em podreu veure ballar la Dansa d'Arenys de Munt !!!!

El Fantasmet