dijous, 25 de juny del 2009

Revetlla de Sant Joan.. !!! -

Que en fa de goig veure com el nostre poble es congrega un any mes al voltant de sardanes i de la dansa d´Arenys de Munt (val a dir .. sense espolsades.. qui no sàpiga el que son.. que ho pregunti a gent del poble.. jejeje).. realment es bonic i curios de veure com la gent, poc a poc.. va enfilant-se tot caminat per la plaça a la espera de que la música els marqui el principi del pas per poder ballar.. sembla poca cosa, sencilla i alguns podrien titllar de ridícula.. però mes enllà de adjectius inútils cal mirar el que representa.. la unitat d´un poble.. el mantenir viva la seva identitat.. les seves tradicions.. fer d´Arenys de Munt un poble amb vida propia on la gent.. per uns moments.. no reconeix cap mes frontera que les que marquen el montnegre-corredor i el barri mariner de synera..!!!


Però previ a la dansa.. que ens trobem? joia.. esglai.. gent parlant, quitxalla jugant.. la gent esperant amb ànsia que arribi la flama del canigó per tal d´il.luminar amb una gran flama la cara de tothom.. es un acte bonic..solemne.. patriòtic.. acabat, com no, amb els segadors (que jo proposaria que per properes edicions.. es cantés en viu).. en resum un àcte prou significatiu i intens.. !!!


Val a dir però.... que malgrat que ho intento.. no puc estar-me de fer alguna que altre crítica.. !!! ON ESTAVA LA COCA DE SANT JOAN ????


Trobo vergonyos.. menyspreable.. insultant.. i una gran falta de respecte que enlloc de repartir coca entre els vilatans com s´ha fet durant molts i molts anys.. aquest any.. es repartissin pastes pre-fabricades que no hi tene res a veure amb la festa.. ni amb el paladar que desitjava fer el primer tastet de coca prèvi al sopar.. ..


No em direu que era per un tema econòmic.. oi??? perquè si es així.. senyors.. ja podem plegar.. si un consistori no pot una mísera despesa pels seus vilatans com es un trocet de coca.. despres de pujar-nos els impostos de manera injustificada i abusiva.. potser el que hauriem de fer es fer fora l´ajuntament que ens governa !!!


Dit això`.. (i es que hom s´envala i s´indigna)...


Sols em manca dir i desitjar que aquesta festa segueixi molts anys enllà i que cada cop més la gent d´Arenys de Munt s´animi a ballar la nostra dansa.


Espero que tothom hagi gaudit d´una bona revetlla igual que jo..


El Fantasmet...