dimarts, 14 de juny del 2011

LA FRASE

Sense vosaltres la nostra tasca quedarà incompleta. Tots som protagonistes del futur col·lectiu

Josep Manel Jimenez

ALCALDE D'ARENYS DE MUNT

Amb aquesta frase, el nostre nou i flamant alcalde prenia possessió del seu nou càrrec.

Anem però a analitzar els ets i uts de la NOVA política municipal.

No puc deixar de mostrar "certa alegria" continguda amb el fet de que com a mínim part del consistori ha canviat de color, però seria absurd no reconèixer la decepció que m´he emportat en veure que per una banda la CUP a pactat amb CIU, la qual cosa al meu parer es d´allò mes irreverent i per altre banda el fet que la CUP voluntàriament (per molt que intentin dissimular-ho) han deixar ERC fora del consistori no escoltant el clam del poble.

Anem a analitzar-ho.

Ens trobem que la CUP guanya per 35 vots les eleccions i que comença les "xerrades" per tal d´arribar a un pacte de govern, el mes interessant, coherent i crec que millor pel poble hauria estar un pacte entre CUP-ERC doncs no només tenen certs ideals similars a nivell de partit si no que sense cap mena de dubte es el que el poble ha triat a cor partit.

Entre els diferents esculls de les negociacions, ens trobem amb un d´infranquejable, i es que el sr. Jimenez no admet el fet d'haver de dividir la alcaldia durant 2 anys amb ERC. No crec que 35 vots donin suficient força per tal d´exigir-ho, per tant el que veig es que l´actual alcalde, tenia i té ànsies de poder i de cadira. També em dona a entre-veure que realment les "assemblees" de la CUP (a les que puc dir que he assistit a totes), no son més que certa "burocràcia teatral" doncs del que es diu a el que es fà es certament manipulable, sobretot pel número 1 de la llista. (fins hi tot en aquest punt, sols cal recordar-ho).

Bé, a part d´això ens trobem que la CUP, llista d´esquerres, independentista i una gran crítica amb el consistori anterior ara s’alia amb la gent que ha estat criticant fermament fins a la data. No sols això si no que si reviseu o bé mireu els plens del mandat anterior veureu que hi ha multitud de esmenes presentades per la CUP que han estat "tombades" per CIU.... i ara treballaran junts???

Que passarà quan, per exemple, el PSC presenti una d´aquelles esmenes? qui decidirà? que passarà si ERC presenta esmenes o propostes que va presentar la CUP en l´anterior mandat i CIU les va revocar, que faran???? qui serà tant hipòcrita per abaixar-se els pantalons? la CUP? CIU? es poc mes que surrealista el govern que ens ha tocat. No s´aguanta per enlloc, tret que la gent que volia, seguirà tenint cadira i els "nous" estaran condemnats a entendres amb aquells a qui van criticar, menys prear políticament i que els hi van tombar les propostes. COM ES POT ENTENDRE?

Com es pot entendre que enlloc de tenir un govern nou, dinàmic, independentista i progressista, la CUP, tant que ha "venut fum" sigui incapaç de entendres amb ERC???? jo sols hi veig una resposta "ànsies de poder" i de voler demostrar coses que haurien d´estar per damunt de les persones.

Mireu, el fantasmet, des de la seva visió "estratosfèrica" s´atrevirà a fer-vos una predicció a tres anys vista, i veureu com no m´equivoco, aquí va:

El Sr. Jimenez, s´ha aferrat incomprensiblement al seient d´alcalde per tal que a les llistes que presentarà la CUP a nivell nacional (generalitat) pugui tenir un bon lloc fent-se ressò de la consulta, de ser batlle del primer poble que va fer-la, etc, etc, etc... en resum, que vol la cadira per tal de ser catapultat a nivell nacional i el que aconseguirà potser serà un lloc al parlament, però a costes d'Arenys de Munt. Crec que la política municipal hauria d´estar per damunt de les persones.

A més, us sona la cantarella???? recordeu l´Ex-alcade que anava de segon a reagrupament??? no el va votar ni el seu propi poble, Sr. Jimenez, tingui-ho en compte.

En resum que ens queda un consistori ben divertit, inexpert i que "deu ens agafi confessats", i es que per part de CIU, tenim gent que ja ha estat "enganxada a la mamella" durant força temps i que no cal dir com van deixar la pobre vaca, amb un dèficit de 6 milions d´Eur (1.000 milions de les antigues pessetes) i per altre banda tenim quatre regidors (3 de nous) que tot i ser joves, no deixen de ser inexperts, amb moltes obligacions fora de la política i que al meu ben entendre, seran manipulats pel seu número 1 i també per CIU, en resum que tindrem un govern bicèfal qui manegaran entre dos polítics oposats però que curiosament s´entenen a la perfecció. Casualitats de la vida, o no????

Jo crec que duran aquest mandat gaudirem d´escenes divertides, contraposicions del govern, veurem com CIU aprova coses que prèviament havia tirat pel terra i veurem com la CUP denega coses que ella mateixa havia proposat. A més ens trobarem que el primer alcalde independentista de la CUP a Arenys de Munt haurà de posar (i aqui fins hi tot a mi em sap molt de greu) la bandera "rojo y gualda" doncs per mala sort tenim un regidor de PP que segurament el primer que farà serà demanar que la pengi. A altre gent s'hauria de penjar en aquell pal.

També cal analitzar amb deteniment la frase i la insistència de la CUP en vers a ERC per tal que formi part del govern, i es que crec que son més que conscients que si no tenen el suport de ERC i gent que com ells, son preparades per fer coses, estan pre-destinats al fracàs polític i necessiten algú que els hi faci la feina bruta, això si a preu cero. Senyors de la CUP, si voleu gent treballant heu de pagar !!!!

Clar que posats a pagar, no us oblideu dels 70.000 Eur/Anuals que cobrarà el "gerent" que vol posar la CUP, o bé el que cobraran els regidors a temps complet o a mitja jornada (puc endevinar qui serà un d´ells, no us diré qui, però no serà de la CUP), així que crec que abans de començar amb grandeses com si aquí no passes res, potser el que caldria fer i gastar-se aquests diners amb contractar una empresa externa que faci una bona auditoria econòmica i que pugui veure la viabilitat del poble i projectes que s´hi poden fer.

En fi.. seguirem a la espera i pendent de tot com va, a veure que ens depara el futur i segurament veurem com el poble, poc a poc es va endeutant, mes, mes i mes fins a nivells propis d’espoli. Temps al temps.

Però senyors del consistori aneu en compte el fantasmet us seguirà vigilant.

El fantasmet.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia, desprès de llegir-me el teu anàlisi que fas, veig que tens una total desinformació política no només actual sinó també passada.
La CUP no ha exclós ERC del govern, s'han exclós ells mateixos. També recalcar que la CUP és un partit d'esquerres i independentiste però a part d'això, no té gaire cosa en comú amb ERC, ja que ells no creuen en l'assamblea de poble que és una de les bases de la democràcia i de la CUP.
També dir que ERC primer de tot no va voler sentir parlar de pactes amb CIU i que a última hora si que els hi ha interessat. Això no ho dius, i diu molt d'un partit.
També dir que els que tenien ganes de cadira eren ERC, ja que com és sabut, no han volgut parlar amb la CUP sinó tenien aquest fet garantit.
També dir-te que si has escoltat els plens, la majoria d'esmenes presentades per la CUP han sigut aprobades gràcies a CIU i no ha ERC.
En definitiva, els anàlisis s'han de fer desdes una perspectiva objectiva i no desde la recança que és perceb desde el teu blog.
Salud.

Anònim ha dit...

El primer comentari és una mentida i una manipulació dels fets per part d'un membre de la CUP, és el que han estat fent fins ara, marejar la perdiu i buscar excuses.
La CUP no ha fet mai una oferta seriosa de pacte a ERC, tan sols li ha ofert sumar-se al seu projecte incondicionalment, amb algun petit matís.
ERC va prioritzar el pacte CUP-ERC, entenent que el poble va demanar un canvi.
En veure que aquest pacte no era possible, i veient que el pacte CUP-CiU ja estava fet amb nocturnitat i traïdoria, va intentar el pacte ERC-CiU, i malgrat que ja estava tot fet i les regidories i tinences d'alcaldia repartides, va crear dubtes en la militància de CiU.
Finalment es van imposar els criteris dels ideòlegs d'aquest pacte de la vergonya, Jiménez-Molons.

Anònim ha dit...

Ja és veu que tú també ets membre incondicional d'ERC i com sempre en la mateixa línea, parlant i desacreditan. Queda dit.

Anònim ha dit...

Qui primer parla, manipula i capgira les coses, és algú de la CUP.
I ja en tinc prou d'això.
Cap agressió sense resposta.

Carme ha dit...

Pacte CUP-CIU. Ni cap ni peus. Vergonyòs i lamentable. Heu volgut deixat ERC fora de joc des del primer moment. Endavant fantasmet, no et deixis intimidar pels manipuladors oficials del nou règim. A mi els de la CUP ja m'han vist prou. No em tornareu a enganyar!

Anònim ha dit...

Bona tarda fantasmet, et posaré nom, diguem Josep, hola Josep. No acostumo a escriure a aquest bloc però avui estic d'humor i tinc prou temps per perdre. Bé, Martí, primer de tot dir que em sembla que treus la informació d'una sola font i que no la contrastes, per tant és denota una lleuguera visió esviaixada. Jordi et dignificaria el fet de no intentar dissimular-ho. Em sembla molt bé que pensis i diguis el que vulguis ara bé almenys no diguis que ets imparcial, no passa res per ser parcial, només faltaria!!!!!!!
Joan potser sí que has estat a totes les assamblees populars de la CUP, però, de segur que no has estat a les taules de negociacions entre ERC-CUP, tampoc entre CIU-CUP, i potser si entre ERC-CIU, jo no hi era, però d'aquí a ser imparcial... Per cert a quantes assambles has anat d'ERC?

Mira Llorens et donaré una visió del que a mi em sembla imparcial, el clam del poble no ha estat cap pacte, Arenys de Munt si té el cor dividit el té entre anar a votar i no anar-hi(sense comptar vots blancs ni nuls) i això si que és realment preocupant i a més imparcial. Xavi en cap moment vam exigir l'alcaldia la vam defensar si ningú hagués arribat a cap acord nosaltres, bé la CUP, hagués obtingut l'alcaldia per defecte, si és clar En Ximenis per que és el cap de llista, i no només per 35 vots sino per 35 més 820 cors que ens van anar a votar.Mira Manel no hagués estat coherent que havent decidit en assamblea interna, que potser hi eres, no sé, jo t'ho explico, que donariem suport a la força més votada fos qui fos. Per cert no teniem ni en les travesses més optimistes pensat guanyar i en canvi si haviem pensat en la possibilitat que guanyés ERC. Per tant crec, com et deia, que hagués estat incoherent no haver-nos donat suport a nosaltres mateixos siguent nosaltres la força més votada encara que només hagués estat per 1 sol vot. El poble ha fet crèixer a ERC un 10% a nosaltres 16 vegades més, això també ho ha dit el poble. I si algú ha exigit l'alcaldia tan a la CUP com a CIU aquest no ha estat el cap de llista de la CUP. Si haguessin pactat ERC i CIU En Ximenis tindria una cadira a l'opossició com bé deuries deduir de l'última assamblea popular. Com també que ERC té la porta oberta al govern no ho oblidis!!!!! El poble crec que no li semblaria malament, oi! veu del poble!!!!!!

Xavi Mas (Membre de l'assamblea de la CUP)

Anònim ha dit...

Fantasmet, fem servir el nostra granet de sorra per construir. Anims que tot esta per fer i tot es posible.

Anònim ha dit...

Xavi Mas no és veritat que en Jiménez va marxar d'ERC perquè pactava amb el PSC i es formava el tripartit? I ara ell prefereix pactar amb la dreta catalana abans que amb els republicans?? Ostres tu...aquest en Jiménez no està mai content i no s'aclara mai eh...no li agradava Jimenez, ara Ximenis, no li agradava Arenys de Mar, ara Arenys de Munt, prepara el partit renovat d'ERC però no volia anar de número 4, volia anar de 2, per tant s'enfada i se'n va d'ERC a crear la CUP, ara blanc ara negre, ara si ara no. Sort que "ho decidiu tot en assamblea" perquè si ho hagués de decidir ell...jejeje
I que dius que no veu exigir l'alcaldia? Vinga va no em facis riure...anar a una negociació amb un partit que només ha tret 35 vots menys i dir: mireu nosaltres presentem aquests 8 eixos de treball que són innegociables, és el mateix que: ja us podeu baixar els pantalons i fer el que jo digui i sino a la "puta calle": a la oposició!
A més hauries de restar un cor (mínim)dels 820+35 o és que no has vist el comentari de la Carme, QUE NO LA TORNEU A ENGANYAR!
Que tots sabem que en Jiménez i en Molons sempre han tingut bon feeling...i ja estava ben parlat això! A més a CIU no els treguis de l'ajuntament sobretot ara que hi ha la Carreras!
I ERC, ara que en Jimenez ja és alcalde els 4 ANYS, encara pot entrar el govern...molt maco...ara no??? Quina casualitat...

P.D.:Està molt bé que mitja CUP i familiars treballin a la residencia i per això en volgueu una de nova, però no hi han calers!! Acondicioneu les que tenim!! Que en son dues eh Joan!! Aix...perdó...Xavi Mas!!

Anònim ha dit...

Jo vaig començar votant ERC i he acabat votant Esquerra. Visca Arenys de Munt. Visc Arenys de Munt

Anònim ha dit...

Resposta a l'anònim del 15 de Juny que comença amb les paraules "Xavi Mas"

Bona tarda! mira Marta, ai no! o sí? Jo no sé perque va marxar en Ximenis d'ERC i més igual. Tan greu et sap que marxés? Trobo molt lleig que utilitzis el meu escrit per atacar-lo. Tens raó amb una cosa està decidit en assamblea: que és facin els possibles per que ERC entri al govern com ja és va fer durant les negociacions, de fet ERC també va intentar el pacte amb la dreta catalana com tu dius i bé deus saber, oi?

No, no vam exigir l' alcaldia i ho diré tantes vegades com calgui, i no la vam exiguir per que ja la teniem, la varem defensar, doncs, o sigui que si ningú no s'hagués posat d'acord en cap pacte l'alcaldia la tindria la CUP per defecte per ser la força més votada, que és el que et dona la diferència de 35 vots o fins i tot 1 sol vot.

Per cert, no restaré ni un sol vot, de fet no sé ni si la Carme ens va votar, ni si és diu Carme realment, en qualsevol cas el que faré serà dir-li que em sap greu que no estigui contenta i que quan vulgui en parlem, de fet jo tampoc estic content del tot, voldria que ERC entrés al govern encara ara. I la postura inamovible d'ERC no va ser o els dos anys d'alcaldia o no cal que en parlem més? Ah! no és cap casualitat que sigui ara si abans no vareu voler, doncs que sigui ara, no? O és que ERC ja no vol treballar pel poble des del govern? Tal i com haviem parlat?

També trobo de mal gust que aprofitis les meves paraules per atacar CIU a en Molons i a la Montse Carreras, mira jo no sé si tenen bon rotllo o no i de fet també m'és igual, però en les negociacions és negociava, i prou.

Mira també voldria dir-te que si ara hi ha més gent de la residència que fa 4 anys enrrere deu ser que els engresca el projecte de la CUP, no? Trobo molt lleig que utilitzis escrits com el meu per anar atacant a tort i a dret, noia una mica de responsabilitat, no? Compta fins a deu, i intenta racionalitzar les paraules que en 5 frases fas tres atacs directes i aixì és molt complicat entendre's amb algú, au vinga amor, tendressa i romanticisme dona, que de tot és pot parlar amb calma.

Xavi Mas (Membre de l'assamblea de la CUP)

Ramon ha dit...

Crec que la Cup té un problema amb el fantasmet, li donen molta importància, no els agrada el que diu i l'intenten coaccionar, ja s'ho faran. A mi a vegades m'agrada i a vegades no, però que digui el que vulgui.
Alguns dels escrits anònims segurament estan escrits per ells, però com que són anònims...
Però el que no està bé és que un membre de l'assemblea de la CUP acusi un regidor d'ERC de fer un escrit, no està bé Xavi Mas i si se suposa que encara voleu que entrem a govern és una manera molt curiosa de fer-ho.
Jo m'he retirat de les negociacions perquè fins ara no hi ha hagut cap proposta amb la mínima voluntat de pactar per part de la CUP, nomes ambigüitats i cap mena d'interès real de pactar.
És cert que hi ha gent de la CUP que volen que entrem a govern, però hi han actituds com la d'en Xavi Mas o les del mateix Josep Manel Jiménez que ho dificulten i fins ara ho han impedit.
De moment no dic res més, encara està tot obert, i si la voluntat d'alguns canviés, tot és possible. Més endavant, ja explicaré fil per randa, en el meu bloc, com van anar les negociacions.
Ramon Pujol
Membre de l'executiva d'ERC d'Arenys de Munt

Marta ha dit...

Bon dia a tothom, jo soc la Marta, regidora d'ERC a Arenys de Munt, sols vui aclarir una cosa i aquí acabo: JO NO HE FET MAI CAP ESCRIT EN AQUEST BLOC NI DE MANERA ANÓNIMA NI PERSONAL, exceptuant aquest, que serà el primer i possiblement l’últim, axins que Xavi Mas, vigila els comentaris, si es que anaven adreçats a mi, en consta que ja saps que les coses les dic a la cara.
sols es un petit aclariment.
Bon cap de setmana.

Anònim ha dit...

Ai ai ai, que la gent perd els papers, no valen les amenaces noia, agafa-tho amb calma que et donará un infart.

Anònim ha dit...

Perdoneu-me Ramon i Marta, el meu escrit va referit només a la persona que escriu el comentari, en cap cas he volgut ofendre-us ni molestar-vos, de fet no em poso ni en les opinions de la persona en qüestió, de fet el que dic és que no em sembla bé que m'utilitzi per atacar. Jo la veritat és que no sé qui l'ha escrit, només vaig posar un nom com vaig fer amb el fantasmet, el que passa és que amb el fantasmet al posar-hi tants noms em va semblar una mica embolicat, no sé perdona Marta si t'he fet sentir malament però no ho pretenia. De fet per molt que em llegeixo els anònims m'és impossible saber de qui son. Li vaig posar Marta com li podia haver posat Lourdes o Maria. Aixì que amb tots els respectes que tinc cap a la teva persona i cap a la teva funció dins de l'ajuntament, em sap greu el que ha passat. Bona tarda i bon estiu!!!

Ah! Ramon en cap moment acuso a ningú, i em sap greu que diguis que el pacte no es formalitza per actituds com la meva, per que si és per això m'en decanto i pacteu. Jo només intento defensar el que em sembla més just.
Bona tarda i ja ens veurem.

Xavier Mas