dimarts, 24 de maig del 2011

Eleccions 2011 - Reflexions

Reflexions i anàlisis de la jornada electoral

Bé, tal i com us vaig prometre ahir, aquí teniu una breu anàlisis de la jornada electoral del passat diumenge.

A grans trets i sense mirar la particularitat pròpia d´Arenys de Munt, podem veure com a nivell general hi ha hagut un gran augment de la dreta (pp – ciu – pxc). A nivell d´esquerres val a dir que hi ha hagut una gran davallada de ERC en pro de les CUP. I en referència al PSC ha vist minvada la seva presència a tot el territori.

Però dit això com a pròleg, anem a mirar les particularitats d´Arenys de Munt:

A grosso modo veiem que hi ha dues dades mes que significatives, la primera es òbviament el gran ascens de la CUP que ha passat de tres regidors a quatre. (sembla ser que s´ha emportat una gran part del pastís que va deixar AM2000 i que ERC no ha sabut recollir).
L´altre dada significativa es la incorporació del PP al consistori municipal.

Vist això anem per partits i per ordre electoral:

CUP
Amb un total de quatre regidors, ha estat la força més votada i amb més augment a les eleccions, sense cap mena de dubte els ha funcionat el fet de ser una alternativa d´esquerres pel jovent doncs crec que la franja d´edat d´entre 20-30 s´ha decantat per aquesta força naixent amb una clara tendència al independentisme. Ara ens trobarem en un grup municipal amb gent jove, amb descendència de curta edat i que estaran al consistori (falta veure si a govern o no) i que per tant els toca a ells lluitar i defensar el poble segons els seus criteris. Tant mateix estaran obligats a perdre nombroses hores en fer-ho i aprendre tots els ets i uts de la política municipal. Esperem tinguin força per fer-ho, ganes no en tinc cap dubte. Caldrà també que s’enfrontin a les seves pròpies problemàtiques, discussions de partit, decisions no fàcils i possiblement algun tipus d´intent de manipulació d’algú a qui sense cap mena de dubte, hauran d´aturar-li els peus. Si son capaços de fer tot això ens trobem davant d´un partit “nou” amb ganes de pencar i que de ben segur treballaran fort i en pro del poble.

ERC

Tot i obtenir un regidor més que fa quatre anys (es van quedar a 30 vots del quart, la qual cosa vol dir que no han augmentat tant), no han pujat tant com es pensaven o com, al meu parer, haurien pogut pujar. Hi havia un bon tall de pastís a repartir-se (AM2000) i no n´han sabut treure partit, potser per una imatge mes “conservadora” que no ha sabut arribar al electorat més jove i que s´ha deixat portar per una alternativa nova com la CUP. Potser també perquè estan pagant amb escreix el tripartit de la generalitat i fins hi tot perquè l´ordre de la llista presentada, no ha estat ni de bon tros la millor ni la més popular. Tot i així es troben en una posició relativament còmode per poder aconseguir entrar a govern, però això dependrà del pactes amb la CUP (seria sorprenent, decebedor i repudiant que pactessin amb CiU després del que han arribat a fer i com ho han gestionat fins ara, crec que si ho fessin els seus votant no els hi perdonarien mai).
Cal que la gent de ERC es miri les eleccions amb cert optimisme (tenint en compte la patacada d´ERC arreu de Catalunya, aquí han pujat) i també que facin una lectura MOLT CRÍTICA sobre el que ha passat i el perquè no han aconseguit el trosset de pastís. Han de tenir en compte que a part del programa electoral que pot ser millor o pitjor, en un poble la popularitat es molt i cal que la gent de les llistes sigui coneguda, popular, simpàtica i afable. No es vàlid que gent que estigui en posicions altes de la llista no saludi o sols ho faci en època electoral, cal ser mes assenyat en aquest sentit i si realment la excusa es “es gent treballadora”, aleshores que es posin a treballar de valent i deixin la imatge per altres mes “populars”.

CiU

Donat el gran augment de CiU a tot el país, podem donar gràcies que estiguin amb tres regidors i que amb sort, els hi tocarà ser humils i treballar a la oposició. CiU es un grup que sols pel fet de ser de dretes el seu electorat es fidel, tot i així es més que palès que no hi ha massa bona sintonia entre CDC i UDC d´Arenys de Munt. Ja veurem que els hi passa si queden a la oposició, però en qualsevol cas a menys que la resta de partits no ens hagi enganyat, si entren al consistori NO HI HAURÀ cap sou de càrrec polític a l´ajuntament, es a dir, hauran de seguir amb la seva feina (això diuen els de la CUP-ERC) així que em sap greu, però ja poden començar a renunciar a la seva excedència o bé engrossir les llistes de l´Atur.

PSC

Bufff.. no han desaparegut del mapa perquè deu no ha volgut, han baixat i força, també la crisis, la votació en negatiu del fons de compensació de la generalitat i el tripartit els hi ha passat factura i els hi està més que bé, s´ho mereixen. Es un partit que tot i intentar-ho son massa “espanyols” com s´ha demostrat i això no agrada. A nivell municipal si que val a dir que era una llista força renovada i que possiblement amb molt bones intencions, però les seves sigles signifiquen massa pels temps en que estem. Nois ho sento però un altre cop serà, us tocarà lluitar des de la oposició.

PP (creia que no hauria de fer mai aquest escrit, sniff.. sniff..snifff)

Bé finalment i després de 32 anys, tenim representació del PP a Arenys de Munt, el sr. Ramón Planes ha sigut el primer en tenir aquest honor. Crec que això va ser la sorpresa més anomenada el dia de les eleccions, òbviament aquí hi ha participat el descontent que hi ha a tort i a dret de la política d´esquerres i també el fet de la consulta popular doncs hi ha gent que per ràbia ha sortit a les urnes a mostrar-ho. Tampoc cal perdre de vista que Arenys de Munt ha tingut molta immigració interna i que hi ha molta gent de fora “nouvinguts” que son de dretes, d´aquí que CiU i PP es mantinguin o creixin.
Bé esperem si més no que el Sr. Planes (que per cert, i sense ànim d’ofendre diré carinyosament que es SARDINETA) faci una bona oposició.

I per últim comentar que el número de vots en blanc i/o nuls també ha sigut força important i es que la gent no està gens contenta amb la política, el país, el poble no van bé i la gent està cansada de falses promeses que no porten enlloc tret de l’espoli de les arques i de les butxaques.

Ara sols cal esperar a veure com van les negociacions i que facin un govern amb seny !!!

El Fantasmet.

5 comentaris:

PENSAMENT ha dit...

he llegit amb atenció el que has escrit, no ets gens imparcial, per tant no contestare. Només dir-te una cosa, tant si ets de la CUP, ERC, CIU, PP o PSC, o del que siguis: no vulguis anar d'imparcial quan no ho ets, i serà molt millor fer-te comentaris si al final surts de qui ets. No es just per la gent que et llegeix, pots fer una reflexió però no atacar i destruir, jo crec que si al final (que es sabra) qui ets, et donaran osties per tots els costats, per que de segur que tens molt que amagar. Jo crec saber qui ets, i de veritat tens molt i molt que amagar, per això t'amagues en un personatje.

Vinga destapat ja !!! de la forma que sigui

lennin ha dit...

Un conte fantasmet que fins i tot tu el podràs entendre

Llebres i tortugues

Fa molts i molts anys en un poble independentista prop del mediterrani estaven a punt de celebrar una cursa. Era una cursa que decidiria qui es faria càrrec del bosc els propers 4 anys, qui se’n responsabilitzaria. El bosc havia quedat deixat i brut. La seva gent no estava contenta i volien un canvi. Van demanar per participar a la cursa a uns quants dels que l’havien embrutat i deixat, els altres covarda o encertadament van abandonar. Però també van demanar per participar les llebres i les tortugues.
La preparació de la cursa va començar i ràpidament les llebres van iniciar-la amb una acceleració i un reprís impressionant. Feien sopars de la república plens de gent i ho explicaven satisfets, organitzaven actes a tort i a dret, ara esmorzars als bars del bosc, ara sopars gratuïts a la plaça dels arbres. Presumien sempre que podien que guanyarien la cursa, i se’ls escapava en alguns moments que ja es veien guanyadors. Feien córrer veus que les enquestes els donaven majoria, feien creure a la gent que el suport de L’Arenys del Bosc 2000 aniria per ells. Van demanar a SIMBA antic Rei Lleó que els donés suport públic. Van tapissar el poble amb la sincera cara somrient del la seva llebre capdavantera. Es valien de fantasmets i altres esperits corcó per anar minant la moral de les tortugues i dels altres concursants que no rivals. I enmig de l’eufòria proclamaven als 4 vents que ja es veien vencedors. S’autoproclamaven el relleu. Per altre banda les tortugues, que com ja sabeu, són lentes i tranqui-les, però sobretot son humils, anaven fent. Explicaven els seus projectes a poca gent, es feien les seves pancartes amb quatre llençols, organitzaven festes populars i eren 4 gats... però no defallien. Poc a poc anaven fent. Però això si, mai presentant-se com a guanyadors. Mai faltant al respecte dels adversaris. Sempre explicant què farien ells si guanyaven la cursa però mai criticant o afirmant si el què deien els altres era mentida o prometien fum.
El temps va anar passant i el dia de la cursa va arribar. La jornada va transcórrer amb normalitat democràtica i el bosc va ser una festa. Al vespre des dels caus electorals es va començar a emetre el veredicte que havia triat el bosc. El bosc és llest i és just. La meta estava molt ben assenyalada. Les llebres que havien començat rapidíssimes semblava que s’ho endurien tot. Les tortugues, que anaven poc a poc però perseverant no perdien pistonada. La foto-finish van marcar 35 mil·lèsimes de segon dels rèptils per sobre dels mamífers. Una vegada més es va demostrar que la prepotència i la vanitat son males conselleres dels animalons. El temps i la gent posa tothom al seu lloc. Hi ha plats que siguin de botifarra a 2 euros o gratuïts, es mengen freds.

Anònim ha dit...

Lennin, gracies per el teu conte que no te'l creus ni tu, però bé, et diré sols una cosa, les tortuguetes estan mol bé, llastima de la tortugueta capdavantera.

Salut!!
Una llebre

Anònim ha dit...

Lennin, crec que el conte acabara amb les tortugues al llit amb el llop Molons juas juas,a veure com expliques aixo!!!.

albert tarrés salvà ha dit...

El meu primer comentari: Avui he tornat a entrar per segona vegada a aquest bloc del fantasmet. La primera va ser quan en Ximenis em va acusar de si era jo el fantasmet fa unes tres setmanes. I clar, volia saber de què se m'acusava. Avui l'he mirat per a veure si trobava alguna pista de qui és després del ple de l'alcalde però segueixo sense saber qui és... Ara bé, us diré el què penso d'aquest bloc. Penso que entre tot plegat, entre escrits i comentaris és bastant maquiabèlic. Veig que només és una eina per criticar-vos uns als altres Cup i Erc i és basant lamentable perquè a més tots dos ho feu en l'anonimat. Sembla un bloc de rabietes de nens petits. Em va doldre de que algú pensés que jo podia participar d'això. Jo vaig descobrir els blocs fa un any fent el del futbol sala. I ara participo del bloc lliure. No amago qui sóc per fer crítiques. Tant si són bones com no. Al facebook he criticat coses que no m'han agradat d'esquerra i coses que no m'agraden de la Cup. Però ho faig amb el meu nom. No amagat sota pseudònims per aprofitar de treure el costat fosc de les persones. Em sembla realment lamentable que feu això. és que els ciutadants ens encenem quan veiem aquestes coses i no m'estranya que la política segueixi desprestigiant-se. La participació va baixar i és per coses com aquesta, perquè la gent detecta aquesta mal ambient entre vosaltres i això no motiva gens i menys a participar a les llistes i a donar el meu nom o foto.

Canvieu el xip. Animeu-vos a ser positius, a deixar les pors aparcades i a pensar amb amor. Obriu-vos al món siguent vosaltres mateixos. Dient el què penseu sense pors ni estratègies fosques. Us animo de veritat.

I res no sé si algun dia es sabrà qui és el fantasmet i clar clar de la manera maquiabelica que penseu ara fins i tot pensareu que aquest comentari pot ser una quartada... bé, vosaltres mateixos.

Albert Tarrés Salvà. Sense por.