divendres, 22 de maig del 2015

LA QUINIELA DEL FANTASMET

Donat que avui es l’últim dia que es pot fer política (i no es que jo en faci, sols dono la meva opinió i punt de vista), però per si les mosques, fem avui la quiniela no sigui que demà algú s’empipi i em busqui les pessigolles !

 

Bé com sabeu a Arenys de Munt tenim 13 regidors i cal repartir-los.

 

Crec que n´hi ha alguns que son “mes o menys” força previsibles i son els següents:

 

1 PSC

I es que com ja us vaig dir, el PSC sol per les sigles que representa ja te un vot fidel, tot i estar en contra del procés, estar mes perduts que un fuet a una granja de vaques i que no saben massa bé on son ni on van, però sempre hi ha gent que els votarà.

 

1 PP (tant de bo m´equivoqui)

Es dur, es cert i dolorós i es que ara fa quatre anys ens varen sorprendre a tots, però cal reflexionar-hi i en certa manera es bo, perquè això ens indica que les coses van bé. Si puja el PP vol dir que la part sobiranista encara puja més i per tant es una bona senyal (s´ha de ser optimista i positiu). A l’igual que el PSC, el PP també te el seu electorat fidel i per tant no hi ha massa a dir-hi.

 

1 AM2000

Aquí una de les apostes mes encoratjadores, un nou jugador a la taula, possiblement treguin un regidor (bàsicament per simpatia al ser un partit local), tot i així tampoc ho veig massa clar, però crec que poden arribar a 1.

 

2 CUP

I es que després de les últimes eleccions i el desgavell mostrat en el govern, ser incapaços de mantenir un pacte local, crec que la gent els hi farà un vot de càstig, no han tingut la serenor per canviar la imatge del partir i fer-l a mes propera. Tenint en compte els errors comesos en el passat, haurien d’haver canviat la estratègia.

 

4 CIU

Potser aquests seran els grans “vencedors” de la nit electoral, en el sentit que guanyaran un regidor i possiblement siguin la força més votada o en qualsevol cas, la segona, però en número de regidors igualarà ERC, i per tant seran un punt important.

4 ERC

Tot i estar al govern (això acostuma a passar factura), val a dir que el poble es veu diferent (mercat, riera, aparcament, dinamització, serveis) crec que han fet una molt bona feina i la gent del poble crec que sabrà agrair-ho, potser no seran els guanyadors absoluts de les votacions, però si crec que s’emportaran els seus 4 regidors.

 

En resum, crec que la CUP perdrà 2 regidors en decrement de AM2000 i CIU. Que el govern municipal el formarà sense cap mena de dubte ERC+CIU+AM2000 (i potser el PSC).

També es cert que a nivell nacional CIU+ERC tindran les seves pautes a seguir a nivell de bloc sobiranista i per tant, poso en dubte que pugui passar com fa quatre anys i que CIU s’ajunti amb la CUP deixant fora ERC. A part de que espero (i n´estic segur donat el seu seny) que el Sr. Campasol no farà l´error comès pel seu predecessor.

 

Resumint:

ERC 4

CIU 4

CUP2

AM2000 1

PSC 1

PP 1

 

Així doncs ja teniu la meva quiniela. A veure si hauré encertat, o no...

En qualsevol cas us animo a tots a anar a votar, ser demòcrates, penjar-vos una senyera o estelada al coll per anar a votar, que penseu amb el cap, amb el cor, amb Arenys de Munt i amb Catalunya. S’acosten temps difícils, complicats i els catalans hem d’estar mes junts i més units que mai.

 

Visca Catalunya i visca Arenys de Munt.