dimarts, 26 de maig del 2015

L´hora dels pactes




El poble ha parlat, i ho ha fet amb contundència, presentem els resultats per aquells que encara no n’estan al corrent:

ERC: 6 Regidors (1335 vots)
CIU: 3 Regidors (806 vots)
CUP: 3 Regidors (719 vots)
PSC: 1 Regidor (318 vots)
PP: cap regidor (222 vots)
AM200: cap regidor (164 vots)


Doncs si, aquests son els resultats DEFINITIUS de la jornada electoral d’ahir. A primera vista el que podem veure (sense  entrar en detalls) es una pujada important d’ERC i el fet de que el regidor del PP no hagi entrat (val a dir que SOLS PER UN VOT).
També podem observar que AM200 ha passat desapercebut, sense pena ni glòria, de fet menys que el propi PP. Ja vaig dir-ho que s’haurien pogut quedar a casa, doncs no hi feien res i així ha estat.
L’altre cosa que podem veure es que la CUP, tot i sols haver perdut 1 regidor, ha passat de ser la força més votada a la tercera força municipal.

Això es el que es pot veure a simple vista, ara anem més al detall, anem a parlar partit per partit i a ver una avaluació més exhaustiva. Comencem doncs, com sempre, per ordre estrictament electoral. Per donar mes “sensacionalisme” posarem un “titular” al costat de les sigles de la formació

ERC – ELS GRANS TRIUNFADORS


I així ha estat, eufòria desmesurada a les files d’ERC. Han passat de ser la segona força (tot i tenir l’alcaldia) a ser els màxims guanyadors d´ahir. El poble ha parlat i sembla ser que ho ha tingut molt clar, ahir en els recomptes de les meses es podia observar com les creuetes de ERC no tenien rival, per contrapartida de les altres. Eufòria continguda però que ja es desvelava en els resultats de la gent d’ERC. Nerviosos, cautelosos, entusiasmats fins que finalment varen esclatar en crits i abraçades.
La gent els ha votat, perquè? Possiblement per la feina ben feta, visible que ha fet que gran part de l’electorat estigues content amb la seva tasca. El mercat, la riera, la plaça de l’església, aquests han estat potser els punts més visibles de la seva gestió, tot i que també n´hi ha d’altres (gent gran, finances, esports), que tot i no veure´s tant, també hi son.
També els ha primat la prudència, el seny i una llista amb gent amb ganes de treballar, gent que la veus pel poble amb entusiasme i que de segur treballaran pel poble, doncs no cal oblidar que les eleccions i els vots son “de préstec” i que cal cuidar-los, doncs a l´igual que has guanyat a les properes pots perdre.
Un petit consell a ERC: Penseu en això, la gent us ha donat la confiança, però els vots son de préstec, no son vostres, haureu de treballar de valent si voleu conservar-los. Us animo a fer-ho.
Bona feina !

CIU – NAVEGANT EN AIGÜES TRANQUILES


I es que així es CiU en el nostre poble, ens trobem amb una formació que tot i haver “renovat” la seva llista, està allà mateix. Si es cert ha “pujat” en sentit que ha passat a ser la segona força política del consistori, però no canvia res de res, segueixen on eren, amb la diferència que hem canviat de cara. Ens trobem amb un partit que tot i fer un munt d’anys que no han guanyat unes eleccions al poble. SEMPRE HA ESTAT A GOVERN, i es que una cosa no es pot negar es que de “navegar” en saben un munt, tenen molta experiència en fer-ho i tenen el seu vot fidel. Em sap greu, però tant desplegament mediàtic i propagandístic, no els ha servit de res ( o sí ) potser de no ser-hi estaríem parlat de dos o un regidor? Mai ho sabrem.


CUP – ELS PERDEDORS


I es que com a totes les eleccions sempre hi ha un vencedor i un perdedor, i òbviament si fa quatre anys varen guanyar, aquest no els hi ha estat possible. El perquè? Doncs crec que poden haver varis factors, des de el fet que ERC ho hagi fet molt bé i la gent estigui més contenta amb ells. El fet de que hagin perdut el govern i no hagin sabut mantenir un pacte amb la resta de partits (crec recordar que ha estat la primera moció de censura a Arenys de Munt) i possiblement que a la política NO TOT S’HI VAL. La gent es llesta i saben de quin peu coixegen, ara es cosa d’ells arreglar-ho.
Però repeteixo NO S’HI VAL TOT. !!!! hi ha certes línies de respecte que no s’han de creuar i no es pot menystenir a ningú.

APUNTEU-HO !!!!

PSC – LA ETERNA EGEMONIA


Això es el que transmeten, hegemonia, gent compromesa amb el seu pensament, però que son conscients que mai passaran d´on son. Poden passar certament desapercebuts, però aquest cop poden tenir la clau per un pacte amb ERC a l´igual que CIU. No puc fer-hi massa comentaris, doncs segueixen com sempre...

PP – SOM I SEREM 222 


Perquè aquest títol? Doncs si, resulta que fa quatre anys varen treure 222 vots, i aquest any 222, i 2019 en trauran 222 i així successivament. Sembla ser que la colònia peperiana del nostre poble no ha crescut. Tampoc s’ha reduït. Millor, això vol dir que estan tots sans i estalvis. Sembla ser que tenim un grup de 222 vilatans que tenen molt clares les coses i 1 que no tant, i es que com sabreu, a data d´avui s’està pendent d’un recurs del PP per una butlleta. Això els donaria entrada al govern i trauria el sisè regidor a ERC (personalment espero que no passi). Però en qualsevol cas, es pot deduir una cosa. Hi ha un peperiano que ha fet els 18 i per tant ja serien 223 OOOHhHHhhhhhh !!!!

AM 2000 – LA CANDIDATURA MÉS INUTIL DE LA HISTÒRIA DE LA DEMOCRÀCIA ARENYENCA !


I així es, a part d’inútil, han fet perdre, llençar, mal guanyar 164 vots que podrien haver anat a una altre formació que els hauria aprofitat (ERC-CUP-CIU-PSC), la única cosa que han aconseguit ha estat fragmentar més el vot de manera absurda. Espero que amb el bon seny, desin la fulla de plataner sota el llit i no la treguin mai més. El tems de AM2000 ja ha passat.


I després d’aquest resum, anem a parlar de pactes:

CIU + CUP + PSC

NOOOOO, no crec, ho dubto, em sorprendria que ningú pensés que això es possible (tot i que fa quatre anys va ser-ho), però ara es força diferent, hi ha força diferencia de vots i regidors i a part. Crec que seria força injust. No m´agradaria que el meu poble fes una actuació així sols en ànsies de la ben-preuada cadira.

ERC + CIU

A priori sembla la unió més que probable, doncs no oblidem que a la generalitat estan així (mes o menys)  i que possiblement des de la central així ho marquin. No seria una mala opció (almenys tots estan pel procés), però val a dir que fa certa ràbia que CIU segueixi “manant” després de que no guanyes les eleccions des de fa anys. Es com aquella mosca collonera que per molt que hi facis no la pots matar mai. També val a dir en pro de CiU que ara hi ha cares noves, gent nova, jove i amb empenta. Es d´esperar que la seva intenció sigui treballar força i a gust pel poble. No els podem criticar doncs no sabem com seran a la feina. La única cosa que em preocupa es, si ciu no entra al govern, aquesta gent resistirà a la oposició o potser la vella cavalleria de CIU els saltarà al coll per haver-los deixat fora? Això podria ser el principi de la fi. !

ERC + PSC (suposant que PP no guanyi el regidor)

També es una bona possibilitat per ERC, doncs sols haurien de acontentar 1 regidora, persona amable, agradable i afable. Sembla ser que també bona treballadora i amb ganes de ser-hi, sols hi ha un gran inconvenient es el PSC ! que estan en contra del procés i per tant sembla com cert “enemic” natural de ERC. Tot i així no s´ha d’oblidar mai que estem en un entorn municipal i per tant aquestes coses queden certament més lluny.

Bé ara sols ens cal esperar a la resolució del recurs del PP i a veure que passa, seguiré pendent.

El Fantasmet.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fantasmet, has de saber que ha estat la vella cavalleria, qui ha posat al candidat de CIU amb trampes en una votació, el que ha passat és que no s'ha dit res per no perjudicar els resultats i poguessin dir que haurien tret mals resultats per la intervenció i els comentaris que es poguessin fer. I ha moltes coses que no sabeu, i us sorprendria si alguna vegada surten a la llum. No és or tot el que llueix. Pregunteu-lis al Regidors sortints o al president que van fer plegar perquè no estaven d'acord com s'havia fet tot. Han hagut agressions verbals a militant i simpatitzants. Fantasmet, abans de publicar cal informar-se ....

Com ha simpatitzant, no vull saber res dels que porten ara CIU d'Arenys de Munt, a les generals és un altre cosa, i estic d'acord amb la teva apreciació si no s'haguessin gastat ves a saber quant amb el desplegament mediàtic, crec com tu que estaríem parlant de 2 regidors.

Perdoneu que no digui qui soc, però no vull patir la ira d'aquesta vella cavalleria que ha quedat.

El que més m'agradaria seria que ERC (els he votat) pactes amb PSC i CIU a la oposició.