dimarts, 19 de maig del 2015

Propaganda Electoral, on? Com? Qui?

Hola a tothom, doncs si, ja hi som i continuem amb les eleccions del proper cap de setmana.

 

Després d’observar amb deteniment el poble, hi ha coses estranyes que s’escapen al meu enteniment, però que intentarem avaluar, estic parlant de la 

 

PROPAGANDA ELECTORAL (o la absència d’ella)

 

I es que com sempre que hi ha eleccions, el poble s’engalana amb pancartes, cartells, paperassa pel terra (la gent es incívica), globus i un llarg etcètera més de merchandising absurd.

Però aquest cop, si que es cert que no costa massa d´observar que entre tots els partits que hi ha, n’hi ha dos, justament els que varen quedar primers a les passades eleccions (CUP-ERC), que, on son? Quina cara tenen els seus candidats? També seran fantasmes? Ai, ai, aiiii.. aquí passa alguna cosa estranya, anem a veure. I per tal de que no hi hagi problemes en l´ordre de explicar-ho, ho farem amb el mateix ordre de les últimes eleccions.

 

Som-hi doncs !

 

CUP

Candidat: Sr. Jiménez

Número de cartells amb la seva foto: CERO

Número de cartells amb la resta de la formació: CERO

Número de Pancartes tipus “Voteu-nos”: unes quantes repartides pel poble

URL de la formació: http://arenysdemunt.cup.cat/noticia/un-equip-de-14-dones-i-9-homes-reprenem-amb-for%C3%A7-el-comprom%C3%ADs-de-la-cup-renys-de-munt

 

Així doncs, que ha passat, on està aquella explosió de cartells penjats de les faroles, balcons i d´altres ubicacions on normalment hi ha la fotografia del candidat? (vegeu la resta de formacions), que li ha passat a la CUP?

 

Falta de pressupost?

Convicció pro-estalvi i ecologia que fa que no es malgasti tant de paper ni recursos?

Potser es creuen ja tant coneguts que no cal?

 

Jo sincerament crec que estem parlant d’un tema de pressupost local, el que em sorprèn es que formacions molt més petites si ho tinguin. També val a dir que sembla ser que en aquestes eleccions també s´ha apostat més pel tema de “cartes i papers a la bústia”. En resum, si no fos perquè el Sr. Jiménez ja es un vell conegut, el cert que costaria saber qui es presenta com a cap de llista de la CUP.

 

 

ERC

Candidat: Sr. Rabasseda

Número de cartells amb la seva foto: Algun en els taulells d’anuncis

Número de cartells amb la resta de la formació: Algun en els taulells d’anuncis

Número de Pancartes tipus “Voteu-nos”: unes quantes repartides pel poble

URL del candidat: http://blocs.esquerra.cat/joanrabasseda/perfil

 

 

Uiiiii, amb aquests, crec que podria fer un “copy & paste” dels anteriors, doncs estem en les mateixes, tot i que si han posat algun que altre cartell pels taulells d´anuncis.

La raó? Crec que estem en un cas similar al de la CUP i es que crec que como tothom, els partits noten la crisis !!!

Però si em sembla irreverent que un partit com aquest no posi ni mostri el seu candidat pel poble, sembla que presentin com cert desinterès, tot i que segur no es així.

 

CIU

Candidat: Sr. Campasol

Número de cartells amb la seva foto: A tot arreu, al wc, a la sopa, sota les cadires, etc...

Número de cartells amb la resta de la formació: Mmmm.. algun??? No n´estic segur

Número de Pancartes tipus “Voteu-nos”: unes quantes repartides pel poble

URL del candidat: http://www.ciu.cat/arenysdemunt/lluis-campasol

 

 

A veure, aquí ens trobem amb l’antítesi de les dues formacions anteriors, on podem veure el Sr. Campasol? (a qualsevol lloc), no es pot negar que CIU està intentant, de totes, totes endur-se el tros de pastís mes gran del poble, aprofitant la pujada sobiranista, posant una cara afable i algú nascut al poble (ja se que direu que no hi te res a veure, i que tothom que s´estimi el poble s´hi sent... ) JA HO SE, però es del poble, d´altres son sardinetes o ves a saber d´on son. Recordeu que malgrat portis 100 vivint al poble, si no n´ets nascut sempre seràs un NOUVINGUT (coses de poble). Així doncs ens trobem una APLASTANT campanya electoral en favor de CIU i del Sr. Campasol, guanyaran???? No ho sabem, però jo crec sincerament que farà una pujada espectacular !!! ja ho veurem.

En la seva contra, diré que “cansa” veure tantes vegades la mateixa persona pel poble, i ahir a la avinguda panagall (ara coneguda com avinguda Campasol) a cada arbre hi tenim la foto !!! TELA !!!!

Bé, sembla ser que han fet un bon treball en aquest aspecte, espero no s´oblidin després de retirar tots el cartes amb certa celeritat.

 

PSC

Candidat: Sra. Castillo

Número de cartells amb la seva foto: Forces, sobretot a les faroles

Número de cartells amb la resta de la formació: CERO 

Número de Pancartes tipus “Voteu-nos”: unes quantes repartides pel poble

URL de la candidata: http://arenysmunt.socialistes.cat/directori/angels-castillo

 

Bé, aquí ens trobem amb una propaganda moderada, suficient per donar-se a conèixer, però sense els excessos de CIU, es una propaganda mes “normal” a la que ja estem acostumats.

 

PP

Candidat: Sr. Planas

Número de cartells amb la seva foto: Forces, sobretot a les faroles

Número de cartells amb la resta de la formació: CERO 

Número de Pancartes tipus “Voteu-nos”: Mmm.. n´hi ha algun?

URL de la candidata: després de molt buscar i acollonir-me per entrar a la web del PP no l’he trobada, però m´ha quedat un mal cos que tela. Sembla que hagi comès un crim imperdonable i sols he entrat a la web del pp.. arrrggghhhh

 

Bé no hi ha massa a dir, una cara afable, un sardineta de dretes, buffff, passo, preferiria que senzillament no es presentés. I si, ho se no soc imparcial, però es que amb el PP no es pot ser imparcial, recordeu:

WERT

IMMERSIÓ LINGÜISTICA

IMPOSTOS

MOSSOS vs PN

 

Així que no em vingueu a tocar els “werts”, no, no soc imparcial ni ho seré mai !!! Fora aquesta gent !!!

 

 

AM2000

 

Candidat: Sra. Cantallops

Número de cartells amb la seva foto: Forces, sobretot a les faroles

Número de cartells amb la resta de la formació: Algun 

Número de Pancartes tipus “Voteu-nos”: unes quantes repartides pel poble

URL de la candidata: http://www.am2000.cat/index.php/llista-municipals-2015

 

Bé, tot i ser una formació petita (local) val a dir que si han fet els deures i han empaperat el poble d´una manera correcte. Hi ha suficients cartells per donar-se a conèixer (pels qui ja s´havien oblidat d´aquesta formació).

Crec que AM2000 es un partit que la única cosa que farà serà fragmentar més el vot, no crec que aporti res nou, ni aire nou. En fi, tothom te el seu dret a presentar-se, si es cert que com a mínim han expressat públicament els seu caire independentista !

 

 

 

Resumint

 

Diguem que pel que fa a la propaganda electoral que hi ha pel poble (no la que rebem a casa), podríem dir que les CUP i ERC HAN PUNXAT, estan absents, amagats i em temo que això es hi passarà factura a l´hora de les votacions. S’ha de pensar que Arenys de Munt ja no es aquell poble melancòlic on tothom es coneix, hi ha molta gent de fora i molta gent que vol veure la cara del candidat. Una fotografia pot dir-te moltes coses (independentment de ser mes o menys agraciat). Crec al meu parer aquesta ha estat un gran error per aquestes dues formacions i crec que els hi pot sortir MOLT CAR.

 

Després ens trobem amb CIU, aquests s´han passat, però dins d´això, sembla ser que estem més acostumats a que en aquests cas els partits es passin que no que no arribin. En aquest cas, crec que això afavorirà moltíssim a CIU i al seu candidat. Crec que seran la sorpresa de les eleccions ! Sembla que l´equip de CIU te moltes ganes de treballar (sols cal veure el nivell d´implicació en la propaganda), cosa que els altres no mostren (que no vol dir que no ho facin). Estem parlant d´un tema d´imatge.

 

PSC – PP – AM2000, han fet la propaganda normal, esperada i suficient, pots veure’ls pel poble, saps qui s´hi presenta i saps qui son. Bé !

 

S´ha de pensar que no sols es la imatge, també implica més coses, compromís, sensació de treball, companyonia dins la formació. En fi... si finalment tinc raó, potser em dedicaré a fer un estudi seriós d´aquest tema.

 

Fins aleshores, aneu-vos pensant qui votar, però un petit consell, favor, petició, rogatòria, etc... VOTEU PARTITS SOBIRANISTES !!!!

 

Fins la propera.....

 

Fantasmet de Ca’l Esparreg

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es curiós el comentari sobre la CUP, ja que en cap de les eleccions on s'han presentat han penjat cap foto i a cap altre lloc del país tampoc l'han penjada. Potser és que creuen en una forma diferent de fer política. I encara no ho t'has assebentat!