divendres, 6 de maig del 2011

ELECCIONS 2011

Benvolguts vilatans i vilatanes, ja hi tornem a ser, ja arriba aquella època en que ja no podrem anar tranquils pel poble, si som “grans” ens ompliran el sarró de propaganda, adhesius, banderoles i fulletons. Si som petits anirem plens de globus de colors, grocs, vermells, taronges i blaus, etc.. en resum que ja tenim aquí les

ELECCIONS 2011

I com no podia faltar a la cita, el fantasmet està aquí per buscar i trobar tots els “ets i uts” de la política municipal. Després d´un temps de silenci (diguem que tampoc havia massa a dir...)

Com es normal i obvi, anem a fer una petita repassada a tots els “personatges” que trobarem a aquestes eleccions i també ens acomiadarem d´aquells que malauradament ja no hi surten (malauradament ... o no... )

Comencem doncs per “ordre alfabètic” i així cap partit podrà enfadar-se:

Candidatures d’Unitat Popular (CUP)

Bé, aquí tenim les CUP, que ja fan fer acte de presència a les eleccions anteriors obtenint un Regidor. A nivell nacional, les CUP son un partit en ple creixement i que s’està desenvolupant. Diguem que son els “nens” de la política catalana, això si amb molta empenta, però que al meu parer no acaben de tenir un rumb clar cap on volen anar.

A nivell municipal (que es el que ens interessa), val a dir que ha estat un partit que per ser el primer cop que es presentava i que sols va tenir un regidor (sr. Jimenez (Ximenis pels amics)) ha estat determinant en certs moments de la política i transcendència municipal, doncs recordem que va ser una moció/proposició de la CUP la que va permetre fer la primera consulta per la independència de Catalunya. Però tret d´aquesta acció i poques mes (que ara mateix recordi com a transcendents), el que si es cert que les CUP d’Arenys de Munt, te un sistema de “politiqueig” força curiós (de fet i sense ànim d´ofendre, molt similar a la manera d´actuar del PP) i no em refereixo a ideologia, si no a la manera com mouen l´electorat, simpatitzants o col·laboradors, i es que es una formació que interactua molt amb les noves tecnologies (sols cal veure el número de SMS i Mails que han arribat a enviar en els últims 6 mesos) i això fa que tothom qui vulgui saber quelcom de la CUP ho tingui de manera fàcil, eficaç i al dia. També val a dir que ES PASSEN, son una miqueta plastes doncs envien mails i sms a tothora sense cap mena de mirament.

Bé, en resum direm que en referencia a la legislatura que acaba, la cup s’ha dedicat més a criticar el govern que hi ha hagut que no a ajudar a tirar el poble endavant (tret d’un cert moment que semblava que volien posar-se al govern a qualsevol preu, però va sortir-los malament). Per la qual cosa, això ja no inspira massa confiança a nivell de votacions. També val a dir que repassant el programa electoral, no està malament però tampoc es res de l´altre món. Al meu parer veig a les llistes de la cup gent amb molta empenta, però potser poc preparada i/o assessorada per portar amb bon fi la política municipal. Son bons idealistes i amb bon cor, però crec que de sortir al govern i manar, tindrien manca de professionalitat per assumir decisions i tirar endavant el poble, diguem que tenen moltes intencions però poca capacitat per dur el govern a bon fi. Un bon aliat de govern, però això si ALIAT, res mes....

Convergència i Unió (CiU)

Aquí tornem a trobar-nos amb vells coneguts, el Sr. Molons, com no. Brillant regidor que podem trobar fàcilment pel poble i que sempre te una paraula amable i un “bon dia” per tothom.

Fins a la data, regidor i tinent-alcade de la vila. A nivell nacional, crec que sobren aclaracions sobre qui, que ... com son els de CiU per tant passaré per sobre aquest punt (però sense oblidar les retallades que estan fent i que les pagarem tots, perdoneu però algú ho havia de dir... )

A nivell municipal, no puc fer res mes que una efusiva i greu crítica com a membre d’un govern que a punt d’enllestir la legislatura ens deixa una vila enfonsada pels deutes, obligacions i mal estança dels seus vilatans. Com ha govern, crec que ha estat, sense cap mena de dubte, de les pitjors legislatures que hi ha hagut mai a Arenys de Munt. Potser caldria reflexionar-hi i fer un vot de càstig als grups polítics que han estat manant fins a la data (CIU – PSC). (per sort AM2000 ja ha tirat la tovallola). Així doncs, tot i ser un partit més que consolidat, nacional, altament conegut i actual partit que mana al govern central, a nivell local no puc fer mes que veure´l com un partit oportunista que la seva única aspiració es estar sempre a govern per tal de tenir una cadira i deixar-se portar per la corrent sense prendre decisions ni embrutar-se les mans amb errades polítiques (tot i que això últim quan estàs a un govern es inevitable). Per aquesta raó i després de reflexionar-hi força, crec que malauradament NO VOTARÉ CIU.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Seguim amb vells coneguts de la política local, per començar tenim el Sr. Rabasseda, cap de llista i persona ambiciosa i amb molta empenta i això genera que la gent que l´envolta també arrastri el seu bon entusiasme i empenta per la feina. (tot i que val a dir, que li manca cert punt de simpatia....)

Val a dir que a nivell nacional crec que ha estat de les formacions polítiques mes desastroses que hi ha hagut en els últims temps. Immadura en el tripartit de la generalitat amb desavinences internes, discussions i divisions que han acabat canviant la imatge de la política catalana, d´esquerres i independentista. La seva formació ha passat un temps amb una gran crisi interna que li va passar factura (i molt alta) a les eleccions generals del parlament. Però per sort, la política municipal està a anys lluny d’aquests entrebancs i ens trobem amb una formació més que madura, treballadora i amb moltes ganes de tirar endavant el poble. Una formació que ha lluitat durant els últims 8 anys per tal de presentar propostes, fer crítica constructiva del govern i vincular-se amb les diferents problemàtiques municipals.

A nivell de programa, a l´igual que el de la CUP, no hi ha molt a destacar, amb el sentit que certament les propostes son viables i fetes amb molt de cap i cor. (de fet qualsevol programa electoral municipal es similar, tret de certs punts diferencials). Així doncs mes que posar-me amb el programa electoral (prometo fer un altre apunt parlant de tots els programes), anem a parlar de la llista.

Ens trobem una llista molt similar a la de la última legislatura, tret que els 2-3-4-5 han ballat a munt i a vall. El que si es cert, que hi ha alguna que altre incorporació i que ens trobem en els primers llocs de la llista, gent amb una alta qualificació i amb un bon “currículum” de treball. Gent que pot caure amb mes o menys simpatia, però gent molt professional i de ben segur amb ganes de pencar de valent. (però segueixo dient que a nivell de somriures, simpaties i bones cares... MMmmmm.... hem de recórrer fins al número tres de la llista per veure una cara somrient i simpàtica). Però per tirar endavant un poble, cal treballar, ja s´ha demostrat que per molt que es rigui i somrigui, pots destroçar un poble (veure link adjunt).

http://ca.wikipedia.org/wiki/Carles_M%C3%B3ra_i_Tuxans

Tant mateix, recordem que ERC fins a la data ha tingut 3 regidors (si no vaig errat) i que han treballat molt i molt pel poble i pel seu desenvolupament, això sí, dins les dificultats d´estar a la oposició i els avantatges que això comporta (es més fàcil parlar i proposar quan s’està fora que a dins).

En resum trobem un equip amb moltes ganes de fer la feina ben feta, de posar-hi el coll i de tirar les coses endavant. Un equip gestor que de ben segur faria rutllar força bé el poble però sense oblidar-nos que son un partit polític i que de ben segur també la “pifiaran”, però això es inevitable.

Així doncs es una candidatura a tenir en compte si volem aixecar el poble.

Partit dels socialistes de Catalunya (PSC)

MMmmm.. on es la Sra. Albiol???? Ainss... llàstima era tot un personatge, aquí tenim la llista del PSC, una llista renovada, amb força cares noves mes i menys conegudes al poble. Una formació amb una dilatada experiència que a nivell nacional, sense comentaris, però que a nivell local en la última legislatura, ha estat a la mateixa alçada que CiU, es a dir, vigilant de tenir la cadira ben calentona i han ajudat efusivament a que el poble s’ensorres sense intentar-lo aixecar.

Tret d´això i pel que vaig poder veure dies enrere a la riera a l´estand del PSC, si es cert que es veu gent amb empenta i ganes de treballar, però ho sento, no em refio un pel. Es un partit força oportunista (tot i que val a dir que a nivell local, espero no sigui així). La gent que engloba la llista es diversa, de diferents orígens i força marcats . Es una llista plural i de gent treballadora. Crec (o m´agradaria creure) que es gent que vol tirar la vila endavant, però fa certa reticència.

En resum es una llista que potser cal tenir-la en compte, però sols això, POTSER, sense posar-hi massa el coll.

Partit Popular (PP)

Ho sento, però la meva religió no em permet fer comentaris al respecte per no ofendre a ningú.

Vilatans d’Arenys de Munt (VAM)

I aquí tenim una formació feta amb cor i ànima i amb un nom mooooolt bonic, però que bàsicament representa un col·lectiu de les urbanitzacions o dit d´altre manera de les limítrofes del poble. Gent que de ben segur treballaria molt pel poble, però que crec que la seva veritable intenció es potenciar i millorar el seu benestar a la seves zones residencials. No s’han de menys-tenir ni molt menys, però no voldria tenir la sensació de tenir un altre “AM2000) entre mans, crec que amb un ja n´hi ha hagut prou per molts anys a la nostra vila. Sincerament, crec que està molt bé que la gent es presenti, però ha de fer-ho amb una miqueta de cara i ulls.

I bé fins aquí un primer resum de que podem trobar a al política municipal. Ara no cal mes que donar un fort i plausible ADEU als nostres benvolguts amics de AM2000, i no oblidar-los mai, sobre tot per si algun dia tornen, tenir clar al que ens enfrontem, per tant cal no oblidar-ho. Ha estat un partit immadur, juganer que han fet una política del “bon dia que talllllll......” però res mes lluny de la realitat, s´han carregat el poble. Però no us oblideu VAN SORTIR ELEGITS, per la qual cosa, us prego, demano i insisteixo que penseu mes amb el cap que amb el cor i que voteu la llista que cregueu que està més preparada, amb gent mes ferma i amb gent que tingui ganes de tirar endavant el poble.

Arenys s’ho mereix.

Vota amb cor, vota amb ganes, vota vestit en boles o per correu, però sobre tot fes-ho i fes-ho amb cap i seny. Vota la llista de gent més preparada !!!


El fantasmet

9 comentaris:

Andreu ha dit...

Homeee! els que som d'Arenys de Munt sabem de sobres que no es ben bé així. La teva opinió no és gens objectiva, se te'n va totalment cap a un costat, justament el que no serà.

Lluís C ha dit...

L'entrada de l'11 de juny del 2009, deia, entre d'altres coses:
'Tant mateix.. tot i la joia que tinc al meu cor, no puc oblidar d'escarnir la gent del PSC.. .. ho sento.. no puc.. ho intento.. em mossego els dits per tal de no escriure.. però no puc.. vaig al WC.. miro enllà.. però no puc .. he de dir-ho.. QUE COI HI FAN A ARENYS DE MUNT AQUESTA COLLA DE DESAGRAÏTS, INSOCIABLES, PENCOS I MALES PERSONES???? com es possible que algú hi voti en contra o que tant sols es quedi al marge d´una proposta com aquesta? que s´han cregut??? i no sols ells.. si no.. tot el sèquit que tenen al darrera.. ho sento senyors.. però si tenia alguna mena de respecte pel PSC... ara ja l´ha perdut del tot..'
Ara dius que se'ls ha de tenir en compte. Molt bon i coherent anàlisi.

El de Masnou ha dit...

A la fi seran els vilatans d'Arenys de Munt els qui faran la crítica més rotunda als nostres polítics, falten una vintena de dies ,esper-ho que després recolzis els que el poble esculli i et posis a la seva disposició per fer un Arenys de Munt millor, com hauriem de fer tots nosaltres.
Fins a les hores les opinions dels fantasmes o personatges similars i les seves crítiques tendencioses ,solament són una mica més de propaganda partidista que fa algú que té interessos polítics.

Carles ha dit...

Carai, si que s'et veu el llautó!! que els de ERC t'han promés que t'arreglarant el que l'ajuntament no t'ha deixat?, que et un sicari electronic d'en Rabasseda?.

Ja que tu dones la teva opinió també puc donar-la jo no? som democràtics o simplement ets un dictador com els que et manen.

Veig molt de resentiment en el teu escrit contra CiU (perquè clar es el del govern,i estic convençut punyetero que ) per tant la teva valoració no em val, no conec en profunditat al Sr. Molons, però els hi veig amb moltes ganes, possiblement no varen encertar amb la associació que van fer amb el AM2000. Jo els hi donaria una nova oportunitat, inclós que anessin a govern evidentment tindran que pactar o amb els teus ERC o amb el PSC. Jo no els veig amb la CUP.

ERC, jo els veig oportunistes, sempre dient les veritats a mitges, el teu amic Rabasseda es un tot un personatje de fira, molt de fum però cap foc (serà que tenen un bomber a les seves files) i ara que han possat a la "Tonya" de número 2, si la coneguessiu m'ho faria mirar una mica, mira que tenen gent que val la pena. Però els veig a govern amb CiU, i serà bo, i es veurà que tot el que han fet ha estat fum. Tinc ganes de veure com treu als avis de la residència i els deixa al carrer, ja que no crec que l'altre residència els agafi amb el que estan pagant ara.

La CUP, coneixes en Jimenez? aquest personatge obscur? una persona que va en contra del sistema però treballa (es un dir, no fot ni un clau) en un Banc "Banc de Sabadell" explotador del treballador, deixant gent al carrer perque no pot pagar les hipoteques. Saps que son assamblearis no? saps que hi tenia que anar de nº 1 era la Silvia, però amb un cop d'estrategia va fer i desfer per anar ell de primer? per tant aquest no el tindria en compte ni en els meus mal sons, del programa que te 99% mentida. si aquest puja al govern Arenys de Munt tornarà al segle XIX al caciquisme total i absolut.

PSC, no els conec, però tenen una lacra i és la herència que els hi han deixat, un Zapatero, un Montilla i una Albiol i anteriorment la Carme de la paperia Sergi, que era la que manava, no el seu marit. Ho tenen una mica durillo, no m'ha desagrada en Santi.

Vilatans d'Arenys de Munt, No els conec però no pots presentar-te a unes eleccions per tal de solucionar el problemes de casa teva, no ho trobo ni étic ni correcte, crec que és un insult a tot un poble.

Jo si que parlaré del PP, per que soc demócrata, no com tu, doncs no els conec, però mira que et dic que a lo millor et donen una sorpresa a lo millor tindras que veure'ls a l'Ajuntament durant 4 anys.

Jo crec que els ciutadans d'Arenys de Munt tenen una gran capacitat politica i votaran el que ells creguin i no amb les manipulacions dels partits polítics i menys les teves.

M'atraveixo a fer una porra; proper govern: PSC + CiU + ERC

amb escons ERC 4 CiU 4 PSC 3 PP 1 i la CUP 1

Fantasmet, ja que no serà del teu gust fes el favor de no esborrar aquest post, ja que si ho fas dirà molt de tu i de com ets.

Jordi d'Arenys ha dit...

Fantasmon, que dius tiu, estic d'acord en part amb en Carles, sigues coherent i fes una rectificació, que rectificar és de savi, jo votaré segurament a ERC, però estic d'acord amb Carles que molt de fum. Això si, totalment d'acord sobre la CUP que treguin aquest vampir del Jimenez o com dius tu Ximenis en al intimitat, jajajaja, i això que no conegueu a la parienta "menuda arpia", Silvia al poder.
Això si, AM2000, Carles t'has passat, mira que ets plom. Bon tiu si que n'ets, al final m'ho vaig creure allò que em deies quan ens viem "Que ben parit ets". Allò de la Independència et va fer una mala jugada, que per jugar a les lligues superiors s'ha de tenir una altre estil.

El Molons m'encanten les seves corbates, però crec que hauria d'haver plegat, però ho ha compensat amb gent nova, no conec a la que va de 3.

Serà bo per Arenys una coalició ERC CiU i perquè no PSC.

Per cert per arrodinir-ho a veure si podem trobar-li novio a la Secretaria però que sigui de fora de Catalunya, per que així marxi.

Mireia ha dit...

Bon dia,

Aquestes son les meves primeres eleccions municipals, i de veritat estic feta un lio, jo de política no entenc però ser veure les coses, el fantasmet sembla que esta possat, però no me'l crec. Jo no vull ser ni de dretes ni d'esquerra, ni del PP ni del PSC no m'interessa, ara be el meu poble és el primer. I jo votaré a la persona i ara per ara, per mi qui ho esta fent be és l'Alfons, no vull dir que els altres ho han de fer malament, però em comenten que el Sr. Jimenez es dels que tira la pedra i amaga la ma, i això no es bo pel meu poble, i en Joan Rabasseda no m'agrada ell, ni la Tonya, a mi m'agrada en Pitarque, si s'hagues presentat en Pitarque segurament hagués votat ERC. L'únic que em sap greu de veritat que Vilatans s'hagi creat per escombrar per ells. Aquesta gent no es d'Arenys de Munt, l'únic que els hi puc dir que jo no els hi vaig dir que anessin a viure a una urbanització, que particularment crec que ens heu espatllat el nostre bosc.

Jo votaré segurament en blanc, però a lo millor li dono aquesta vegada el meu suport a l'Alfons, com ha mínim és amable i crec que es preocupa pel meu poble, ha vegades no la encerta, però suposo que això és la política.

Xavi ha dit...

En Molons, una nova oportunitat? Què no veieu com està el poble? Quants anys porta aquest paio vivint de la política i passant de tot? Sí, molt amable, es clar. Però poble deixat i brut... Un pal d'escombra ho faria millor!!

Anònim ha dit...

Bé,
Jo discrepo dels comentaris anteriors. Durant aquest 4 anys qui més ha treballat, qui més feina ha fet i ho ha fet de forma molt més coherent ha estat la CUP i només amb 1 regidor!!!!!
A més, ara tenen el millor programa i la millor llista, la més renovada, la més jove, la més transversal i la més preparada, excepte algun element discrepant, sort que no va al davant. Comparar-los amb el PP vol dir no tenir ni idea de que va la política.
Respecte a en Ximenis, alguna entrada anterior diu que tira la pedra i amaga la ma, justament ell que s’ha caracteritzat per no tenir pels a la llengua i dir les coses molt clares. No quadra, oi? De ben segur que se li poden dir moltes coses, però ha estat el més treballador, el que sabia en tot moment del que parlava i el més coherent.
Per mi és el millor candidat de tots els que es presenten, el més preparat en conjunt i el que pot fotre un cop de puny sobre la taula i arreglar la situació de l’Ajuntament d’una vegada per totes. El més valent per fer-ho.
Acabaran recollint el vot d’AM2000 i vots de tots els altres.
Respecte a en Molons, no acaba d’agradar i hi ha molts votants convergents que no el votaran.. Amb una llista de desconeguts, excepte ell i la Carreras. Malgrat això CiU està en un cicle ascendent i segur que captarà força vots.
Respecte a en Rabasseda, no només no agrada sinó que no genera confiança. La gent el veu fals, cínic. També se’l veu com un grimpaire, que va entrar a ERC per aconseguir un bon sou a la Generalitat, cosa que va fer. Amb una llista feta per acontentar als seus, sense gaires al•licients. Una llista partidista, per no dir sectària. A més, amb unes sigles amb un gran desprestigi global per haver estat enganyant als ciutadans durant 7 anys seguits i haver fet tot el contrari del que proclamaven. Algú creu que els votaran més de les 450 persones que ho van fer a les eleccions al Parlament? I això són 2 regidors.
Respecte a en Morell, algú sap alguna cosa d’ell? No es pot ser més gris i més invisible. Que ha fet durant 4 anys? Ara bé, es presenta amb el sociates que tenen una parròquia fidel, que encara es pensa que vota a en Felipe.
Per la resta, no val la pena gastar-hi gaire temps, es quedaran com estan.
Vist que ja s’ha fet alguna porra, jo faré la meva: CUP 5, CiU 4, ERC 2, PSC 2
Algú ho havia de dir.

Marçal ha dit...

Anónim, tu ets de la CUP, puc estar d'acord amb moltes coses que dius, sobre tot de ERC, que l'has descrit molt be. Però dir que en Ximenis es legal? home!!! si sapiguessiu la veritat d'aquest paio no el tindrieu tant encumbrat.

En contesta en Xavi el poble està brut perque nosaltres els ciutadans som uns GUARROS, qui te gos que reculli ell la merda, qui llença un paper te que recollir-lo i llançarlo a la paparera, no podem culpar a un govern (tingui les sigles que tingui) de que el poble esta brut, ahir mateix un guarro va llençar una escupinada a la acera, això és culpa del govern? totes les merdes de gos que hi han pel poble son culpa del govern?, jo veig a la brigada que es fa un fart de treballar. Abans de dir que tenim un poble brut, pregunta-li a la gent de la Brigada.

jo no els votaré però estic d'acord que acabin de fer el que han començat.